sábado, 4 de enero de 2020

L'ALQUERIA DELS FRARES (O DE SANT ALBERT) AMENAÇADA


Ahir divendres 3 de gener de 2020, vaig anar a l’alqueria dels Frares, acudint a la convocatòria per  la preservació d’aquesta edificació del sXVIII, en greu perill per l’amenaça d'enderrocament.
Tot i la favorable resposta de la gent a les xarxes socials, pensava que en seriem quatre, però em vaig equivocar perquè hi havia molta  gent, alguns vinguts, fins i tot, de Valencia per a l’ocasió. I es que cada vegada hi ha més interès en la preservació del nostre patrimoni tradicional construït, i aquesta alqueria ben bé mereix l’atenció de tots per conservar-la
Feia quasi 10 anys que no la visitava i, entre la curiositat per saber en quin estat es troba i per afegir-me a una convocatòria que assumeix plenament, ahir vaig poder finalment acostar-me.
Lamentablement el grau de deteriorament és important, al menys pel que fa als murs exteriors, alguns d’ells amb considerables esquerdes, i el de la façana oest, parcialment enderrocat . Però el que no vaig  poder vore és l’estat de la coberta, el que pot determinar la seua pervivència a curt o mitjà termini, si no actuen abans els buldòzers, cosa que esperem evite l’ajuntament de Vila-real, i no solament això, si no que emprenga les acciones necessaries per a que aquesta alqueria de 1749 puguem conservar-la. No en tenim moltes d'aquesta antiguetat a Vila-real, ni amb una història tant rica .
Accions ciutadanes
La façana principal actualment 

 La façana principal en 2010

https://flic.kr/s/aHsmKutyfN
                                                                                             ALBUM DE FOTOGRAFIES

No hay comentarios:

Publicar un comentario