lunes, 7 de septiembre de 2020

RESTAURACIÓ DE LES PINTURES MURALS DEL SALÓ D’ACTES DE LA COMUNITAT DE REGANTS DE VILA-REAL

Prompte podrem gaudir novament de les pintures murals de la sala d’actes de l’edifici de la seu de la Comunitat de Regants de Vila-real, atés que en unes poques setmanes finalitzaran els tre

balls de restauració d’aquestes decoracions pictòriques, protegides i catalogades com a Bé de Rellevància Local, juntament amb la sala.

Aquest edifici, construït el 1887, segons els plànols de l’arquitecte Manuel Montesinos Arlandiz, fou decorat en 1913, quan la societat encarregà la decoració mural de la sala d’actes al pintor Joan Bosch i Pons, treballs que executà en 1914.

L’edifici, que ha sofert diverses reformes entres les quals cal citar les dutes a terme en 1969, que afectaren les pintures, i en 1980 quan es reforma el vestíbul, l'avantsala de la sala, requeria la restauració de les pintures i decoracions. L’envelliment natural dels materials utilitzats, l’oxidació dels vernissos, els danys per causes naturals o ambientals, com ara filtracions i humitats, l’aparició de fongs, sals, esquerdes en els murs, etc., eren alguns dels danys que presentaven.

La Comunitat de Regants de Vila-real, quan es compleixen 150 anys de la seua creació, ha comptat amb la inestimable ajuda de la Diputació de Castelló per a dur a terme els treballs de restauració d’aquestes decoracions pictòriques fetes amb la tècnica del tremp, que ocupen els quatre murs i el sostre i cobreixen una superfície d'uns 653 metres quadrats.

Aprofitant la instal·lació de les bastides, s’està duent a terme la renovació completa de la instal·lació elèctrica i el muntatge d’un enllumenat monumental que emfatitze el valor de les decoracions i de la magnífica sala, treballs que estan a càrrec de l’empresa NS Ligth Led.

L’empresa de restauració Arte Vecchio S. L. va iniciar els treballs a finals de juny. Està previst que finalitzen a finals del mes d’octubre.

Aprofite l’ocasió per agrair a la junta de la Comunitat de Regants de Vila-real la confiança que m’atorga en encarregar-me la coordinació dels treballs de la restauració i condicionament d’aquest magnífic saló.





 


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario