jueves, 11 de noviembre de 2021

ASSESSORIA EN L’ EXECUCIÓ DE LES TAPIES DE L’OBRA “ RESTAURACIÓN DE LA TORRE DE PARDINES, REHABILITACIÓN DEL ANTIGUO DEPÓSITO Y RE-URBANIZACIÓN DEL ESPACIO LIBRE DE LA PLAZA DE LA CALLE TRINQUETE EN OLOCAU ( VALÈNCIA)”

En aquest treball he estat contractat per l’empresa constructora Llop Proyectos Integrales SL.  La meua participació serà en la capacitació del treballadors en l’execució dels operacions del recrescut de tres filades de tapia de formigó de cal amb pedra de paredar d’una torre medieval, d’origen andalusí.  També assessore a l’empresa en la selecció dels materials idonis per a dur fer el treball,  i atenc consultes de l’empresa i dels arquitectes relatives a solucions constructives a emprar en la restauració i consolidació de la torre.

El treball ha consistit, bàsicament, en l’estudi els paraments i l’anàlisi de les dimensions de les tapieres en que es construí la torre, per a posteriorment  dissenyar les tapieres i el seu sistema de subjecció. Les dues primeres filades es construïren amb la col·locació de les tapieres en una sola cara, emprant els sistema de cordes, passadors, apuntalaments i mitges agulles amb que fou bastida la torre. En la tercera tapiada l’encofrat haurà de ser a dues cares. 

Per determinar l’acabat dels paraments en la seua tonalitat i textura, es realitzà una tapiada a escala reduïda. Es varen fer, també, les corresponents proves d’argamassa per triar quina combinació de terra i àrids seria la millor.

En l’acabat de les tapies, la DF optà per deixar els paraments lleugerament raspats i retirats 8 centímetres dels paraments originals. Els resultats comencen a vore’s,  i aviat estaran finalitzades les obres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario