lunes, 16 de mayo de 2022

EL CASTELL D'ALMASSORA

En el moment actual en què la sensibilitat social pel patrimoni històric experimenta un increment evident, en què les administracions públiques concedeixen moltes ajudes per a la recuperació del nostre patrimoni cultural, crida l’atenció l’abandonament d’aquesta construcció amb tanta història.  Una construcció que va estar ocupada fins mitjan del segle XIII, en què la població es traslladà al seu emplaçament actual.

Es, a més una construcció que està situada en un lloc ben visible, a la vora de la carretera general 340,  al marge esquerre del riu Millars, aigües avall d’on el pont travessa el riu. Per tant cada dia que vaig cap a Castelló puc vore des d’aquest pont les runes i constatar la evidencia que aviat perdrem definitivament aquests vells murs. Ni la seua visibilitat, cosa poc habitual en bona part del nostre patrimoni defensiu,  ha fet que algú es preocupe per la seua preservació.

Sempre he pensat que el conjunt que conformen el pont, construcció del segle XVIII d’estil neoclassicista declarat monument,  el castell , amb declaració genèrica de BIC y la coneguda casa del “milionari” , amb la cantera del riu Mijllars com a escenari comú a tots aquests elements, tenen un potencial patrimonial i paisatgístic ben interessant.  Per això tan de bo es creen les condicions per a preservar el castell,  i que un dia  puga veure’s lliure de les industries que l’envolten.

                           

No hay comentarios:

Publicar un comentario